Κανελλόπουλος Ελευθέριος

Σκληροθεραπεία

Είναι επώδυνη μέθοδος;

Το τσίμπημα της (πολύ) μικρής βελόνας είναι στιγμιαίο και ελάχιστα έως καθόλου αισθητό. Ήπια ενόχληση μπορεί να γίνει αισθητή κατά τη διάρκεια της έγχυσης.

   Εξαφανίζονται για πάντα;

Οι φλέβες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία εξαφανίζονται σε ποσοστό 80%-90%.

   Επανεμφανίζονται;

Πιθανόν με τη πάροδο του χρόνου να εμφανισθούν καινούργιες φλέβες στην ίδια ή σε άλλη περιοχή, αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση.

   Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση που θέλουμε να διορθώσουμε, από το μέγεθος των φλεβών, το επίπεδο του αισθητικού αποτελέσματος και από την ανταπόκριση του κάθε ατόμου στη θεραπεία.

  Πόσο συχνά μπορούν να γίνονται;

Πρέπει να μεσολαβεί διάστημα τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ των συνεδριών στην ίδια περιοχή ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα.

  Μπορούν όλοι να υποβληθούν σε σκληροθεραπεία;

Όλοι όσοι δεν πάσχουν από οξεία πάθηση κατά τη συνεδρία ή ασθενείς με σοβαρά συστηματικά νοσήματα, περιφερική αρτηριοπάθεια και θρομβοεμβολική νόσο. Επίσης εξαιρούνται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

  Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Μετά τη συνεδρία το περπάτημα επιβάλλεται. Δεν απαγορεύεται το μπάνιο με χλιαρό νερό. Πρέπει να αποφεύγονται τα θερμά λουτρά τη πρώτη εβδομάδα. Επίσης αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για δύο εβδομάδες. Η σωματική άσκηση και οι καθημερινές δραστηριότητες επιτρέπονται άμεσα. Ανάλογα με την έκταση και το μέγεθος των φλεβών μπορεί να ζητηθεί η χρήση ελαστικής κάλτσας διαβαθμισμένης συμπίεσης ή ελαστικού επιδέσμου.